logo-convergent

Producten van Cure voor verse beton. Onze producten zijn milieuvriendelijk en niet giftig.

PENTRA CURE

Emulsie van Cure mat wateroplossing op basis van praffine

PENTRA-SIL (NL) HD+C

De combinatie van Pentra Cure en Nano Lithium

De meest gebruikte en efficiënte methoden om cure te plaatsen zijn :

-Kunststoffen zeilen
-Dekzeil met water verzadigd

Doeltreffendheid van de cure producten is heel verschillend maar om praktische redenen gaat het om de meest gebruikte. Er zijn vele voordelen :

– Goedkoop
– Bedekt gemakkelijk grote oppervlakten

Echter de controle van de dosering is heel moeilijk en hangt sterk af van de operator, wat dikwijls tot dramatische resultaten leidt:

photo6

Hoe kan men deze toestanden vermijden ?

Het doel van dit artikel is om een product te ontwikkelen dat het watergehalte zo lang mogelijk vast houdt en dit volgens opgestelde normen.

Bovendien zou het eindproduct niet-vervuilend of giftig mogen zijn.

In dit opzicht gaat de voorkeur naar emulsies van boenwassen en harsen met wateroplossing .

Het cure product zou een film moeten vormen , maar waarvoor geen zware werkzaamheden zouden moeten uitgevoerd worden, om deze te verwijderen. Enerzijds zou het één geheel moeten vormen met de beton en de mogelijkheid bieden om een pigmentaire decoratie toe te passen .

De hedendaagse cure producten bevatten schadelijke stoffen die moeten geplaatst worden in goed verluchtte lokalen. Daar boven, is het noodzakelijk om een moeizame reiniging te verrichten, voor het verwijderen van lelijke resten, om de verdere afwerking vlot te doen verlopen. (verharder, geboende beton, …)

Conclusies

De formules op basis van acryl-styreen in emulsie worden dikwijls toegepast als cure product. Het gebruik van deze producten staat niet toe om de vloer verder te bekleden zonder voorafgaande handelingen die dikwijls zwaar en kostelijk zijn.

De producten op basis van polyethylene dienen dikwijls als primaire bevestiging, alhoewel zij een lage waterdichtheid bieden tegen waterdampen of stoom. Ondertussen vormt de film op de oppervlakte na enkele tijd scheuren.

De producten op basis van paraffine geven heel goede resultaten als cure product. Naargelang de paraffine die we gebruiken is deze gemakkelijk verwijderbaar met behulp van een borstel. Indien het moeilijk gaat gebruikt men abrasieve schijven met grote korrel. Dit kan wel de aard van de natuurlijke beton wijzigen.

photo7

INFORMATIE OF EEN CITAAT

CONTACT DOOR HET FORMULIER HIERONDER
* - verplichte velden